Com rentar un Nòrdic de Plomes

Per rentar un nòrdic de Plomes cal prendre en consideració una sèrie de qüestions per obtenir uns resultats òptims.

rentaploma

D’entrada són peces que tenen un gran volum que es redueix considerablement un cop mullades. Això, afegit al fet que empapen molta aigua, fa que a l’hora del centrifugat ens puguem trobar amb que tenim una peça molt pesada i de “poc volum” en un bombo de rentadora massa gran, el que provoca que el nòrdic es quedi en un lateral del bombo i no es centrifugui bé al desbalancejar la rentadora pel seu pes.

Per tant la millor manera de fer-ho és la següent:

Rentat

  • Carregar el Nòrdic de plomes en una rentadora on hi càpiga just. La rentadora ha de quedar plena del tot (o pràcticament) i no hem de patir si cal embotir una mica el nòrdic ja que quan es mulli reduirà el seu volum pràcticament a la meitat de forma que disposarà d’espai suficient dins el bombo per poder-se moure i rentar-se bé.
    D’aquesta manera aconseguirem que en el moment de la centrifugació, el nòrdic es distribueixi bé per tota la superfície del bombo i evitarem el problema del desbalanceig.
  • Un cop centrifugat, el nòrdic sortirà encara bastant mullat ja que la ploma reté molt l’aigua, però no ha de sortir xorrejant. Si ho fa voldrà dir que no s’ha centrifugat bé. En aquest cas truqueu al telèfon d’atenció al client.

Assecat

Per assecar la ploma també cal anar amb compte de no recremar-la ja que la podiem fer malbé. Tot i així, no és recomanable prendre’l sense assecar i pretendre assecar-lo al sol ja que surt de la rentadora amb la ploma tota apilotonada i resulta molt complicat d’assecar i esponjar d’aquesta manera. De fet, és convenient passar-lo per l’assecadora ja que esponjarà de nou la ploma i n’eliminarà gran part de la humitat.

Per a uns òptims resultats, ho farem de la següent manera:

  • La primera tanda de 6 minuts d’assecat la podem fer a alta temperatura (Programa 1- Molt calent 80ºC). Amb aquest cicle aconseguirem eliminar molta humitat, però encara no escalfarem el nòrdic en excés.
    Si acabat aquest primer cicle el nòrdic encara està molt humit i no ha agafat gaire temperatura, podem fer-li un segon cicle de 6 minuts a 80ºC.
  • Quan el nòrdic ja hagi perdut humitat i vegem que comença a agafar temperatura, continuarem amb un parell de cicles més a Temperatura mitja (Programa 2- Calent 60ºC) per evitar recremar la ploma.
  • A partir d’aquest punt podem decidir si seguim amb algun cicle a baixa temperatura (Programa 3 – Tèbi 40ºC) o el prenem tal com està cap a casa.

Al retirar-lo de l’assecadora, d’entrada pot semblar que ja estigui sec, però mica a mica anirà apareixent humitat des de l’interior del nòrdic. És per aquest motiu que no el podem guardar directament en una bossa i deixar-lo allí fins l’any vinent ja que correm el perill de trobar-lo florit. El millor es deixar-lo ventilar a casa al menys un dia per tal que acabi de perdre la humitat.

Si seguiu aquests consells, obtindreu un magnífic resultat en el rentat del vostre nòrdic, i recordeu que sempre cal comprovar les indicacions de rentat i assecat a les etiquetes de totes les peces.

Advertisement